Miért van az, hogy

Miért van az, hogy

Túl szexi babák

2016. november 16. - fotocella5.43

shining-doll.jpg

Gyerekkorunk nélkülözhetetlen játékai a babák. Nemcsak a lányok gondolják ezt így. A fiúk is részesei a papás-mamás játéknak, így kapcsolatba kerülnek ők is eme emberkéz alkotta csodákkal. De jó-e az, hogyha a gyerekünk túlzottan tökéletes babákkal játszik? Ha a kislányaink folyton azt látják, hogy Barbie csodavékony, tökéletesre sminkelt és túlzottan tökéletes, vajon nem gondolják azt, hogy ez az alapvető elvárás? A nagy ajkak, kifestett szemek, túlzottan kitépett szemöldökkel a lányok hamis képet kapnak az igazi szépségről! A fiúkról pedig nem is beszélve. 

Talán a legismertebb példája ennek az ukrán Valeria Lukyanova plasztikai műtétek sorozatának vetette alá magát, hogy a megszólalásig hasonlítson a Barbie-babára. 

valeria.jpg

 

De a fiúkat sem kell félteni, ha rajongásról és megfelelési kényszerről van szó. Justin Jedlica  Kenné - Barbie fiú megfelelőjévé operáltatta magát. Ahogy a mellékelt fotón látható,  feltöltette az ajkait és izmokat faragtatott magának műanyagból!

ken-the-living-doll-tlc-fe.jpg

 

A tökéletesség hajszolása közepette idővel megjelent egy alternatív Barbie ábrázolás is. Láthattunk olyan babát, akire pattanás- és terhességi csík matricát ragaszhattunk. Vagy, vásárolhattunk babát váró játék babát. További fontos lépés volt egy vallásos baba-széria piacra dobása. 

fullababa.jpg

Mindez viszont semmi ahhoz képest, amit egy anyuka talált ki. Sonia Singh úgy döntött, hogy tenni fog valamit azért, hogy gyerekeink megőrizhessék egészséges értékrendszerüket. Ennek érdekében és egyszerűen elkezdte eltávolítani a sminket a játékbabákról.

    a2

Az ausztrál művész anyuka 2$-ért ( kb. 600Ft) vállalja, hogy sokkal barátságos megjelenésűre alakítja a megvásárolt babákat. Olyan játékokat készít ezekből, melyek egészségesebb, természetesebb megjelenésükkel jó hatással vannak a gyerekeik énképére . Az átalakítás során oldószereket használ, amellyel eltávolítja a fölösleges festékeket, majd teljesen átfesti az arcvonásokat.

tumblr_odu3j9u92x1u8oyeuo1_1280.jpg

 

A gondos anyuka figyelme a ruhákra is kiterjed. A babák ruhatárát is lecseréli, mert úgy gondolja, a babának semmi köze a szűk, ráfeszülős nadrágokhoz és szoknyákhoz.

Sonia története azt bizonyítja, hogy a fogyasztói társadalom sokszor fölösleges dolgokkal bombáz bennünket. Ez az anyuka viszont egyike azoknak az embereknek, akik tettek valamit annak érdekében, hogy ez ne így legyen. 

Tumblr oldalát itt , Facebook oldalát pedig ITT tudjátok követni. 

tumblr_ofqaw0i2pt1u8oyeuo1_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://miertvanaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6611967287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Barbie 50 évesen 2016.11.18. 10:20:29

Barbi baba is öregszik. Így nézne ki ma élethű helyesen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agarik 2016.11.18. 06:43:37

Az ötlet jó, és az alkotó ügyes, DE.
De ha a barbiet tolta a cikk első fele, miért pár Monster High babát alakítgattak a második felében (amik szándékosan és bevallottan torzak)?

Szputya 2016.11.18. 09:28:57

Hát nem tudom... biztos van, akinél a barbie-babák tökéletessége testképzavart okoz, de szerintem ott egészen más a probléma és a családban keresendő... gyerekkoromban összesen 20 igazi (Mattel) Barbie-m volt, meg Ken-em... és társaik, de egyáltalán nem lettem testképzavaros... magam varrtam nekik a ruhákat, bútorokat barkácsoltam nekik nagyapám segítségével, és a barátnőimmel közösen jókat játszottunk velük...
Amúgy ezek az átsminkelt babák nagyon aranyosak. :)

Wrex 2016.11.18. 09:52:53

"sokkal barátságos megjelenésűre alakítja a megvásárolt babákat"
Már elnézést, de mi a bánatér' kell olyan, Geronazzo Máriát megszégyenítően kacsacsőrűemlős babát venni ami a két before-after képeken van??? Nem lehetne eleve normális kinézetűt venni? Illetve aki olyan agyhalott hogy ilyen kacsacsőrűemlős kell neki (hiszen megveszi), attól mégis hogyan várható el hogy hirtelen kigyullad benne az isteni szikra és elviszi kacsacsőrteleníteni?

Másrészt pedig folyton arról megy a hiszti hogy el kell fogadni a "másságot". Vagy ez csak szelektíven működik? A bőrtangába öltözött szakállas, tüllboás homár az menő, példakép, felvállalja másságát, stb., a kacsacsőrű barbibaba meg beteg, testképzavaros, túltökéletes?

Szputya 2016.11.18. 10:25:05

@TanNé: Hát, ez már valóban nem... :P
De valamelyik nap láttam egy plus size modellről készült barbie-t, az tetszett... :) itt is van:
www.today.com/series/love-your-body/ashley-graham-s-barbie-doll-has-realistic-measurements-touching-thighs-t105024
Hogy tetszik?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.11.18. 11:06:29

@Szputya:
Most kezdik divatba hozni a túl nagy feneket. Nos az sem jó.

Szputya 2016.11.18. 11:14:49

@TanNé: Hát, persze, hogy nem jó, ha átesünk a ló másik oldalára. A soványság és a kövérség sem egészséges, de oly sok oka van mind a kettőnek... Az a baj, mint ahogy a mattel-barbie esetében a kóros soványság (pontosabban az átlagostól eltérő túlzott méretek), úgy a túlzásba vitt kövérség megtestesítése is járhat testképzavarral, de mint fentebb említettem, én úgy gondolom, hogy nem a baba okoz testképzavart, hanem az otthoni körülmények...
Azért bevallom, hogy nekem jobban tetszik egy domborodó tompor, mint egy csontsovány gebe-imitátor... :D

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.11.18. 11:24:12

@Szputya:

Nekünk 9 éves a kislányunk és az idén itt nyaraltunk.
Na itt a valóságot látja, kendőzetlenül. (lásd 5 perc videó)
vimeo.com/120343578

Szputya 2016.11.18. 11:30:19

@TanNé: :) Remélem, jól éreztétek magatokat. :) Szép hely. :)
süti beállítások módosítása